Responsive Joomla Templates by BlueHost Coupon

Ervaring met Medifa

Reacties van ouders/verzorgers

Voor het eerst voelde onze zoon zich serieus genomen.

Coaching met de paarden: Met onze zoon hebben wij een aantal therapeuten bezocht. Helaas waren zij niet instaat om onze zoon te helpen. Het leven bleef erg zwart-wit voor hem waardoor hij agressief reageerde. Toen kregen we de uitnodiging om de training te volgen bij Diana en Angelique. Eerst hadden we twijfels, want dit was niet de eerste training. Maar na de eerste Rots en Water training was onze zoon verkocht. Hij en wij waren verbaasd hoe paarden reageren op handelingen/emoties. Voor het eerst voelde onze zoon zich serieus genomen en dat was voor ons heel belangrijk. Hij groeide enorm en paste de tips toe in het dagelijks leven. We bereikte ons doel: onze zoon tools en tips geven om het leven niet zo zwart- wit te zien en niet agressief reageren. Na 3 maanden kreeg hij te horen dat hij alles beheerste en goed toepaste. Hij mocht de training gaan afsluiten met een familietraining. Dit was voor het hele gezin heel goed. Wij mochten ervaren wat onze zoon heeft geleerd. En vol trots gaf onze zoon ons de uitleg van activiteiten en handelingen die wij weer mochten uitvoeren.
Voor hem en ons was het een unieke training die erg waardevol was en nog steeds is. Als hij een dip heeft pakken we het werkboekje erbij en herhalen we kort de training.
De liefde voor de paarden is gebleven. Hij krijgt nu paardrijles van Angelique. Met in het achterhoofd de Rots en Water training.
Diana en Angelique waren erg betrokken en hielpen ons ook als we een vraag hadden. Wij hebben ook tips gekregen die we thuis weer konden toepassen. Werelds was deze training.

Elena, Barendrecht 

 

De begeleiding is op de verschillende vlakken erg goed. 

De hulpvraag is goed opgepakt en uitgelegd. 
En het werken met paarden geeft een extra dimensie voor het zelfbeeld van je kind. Ze leren direct om zichzelf als leider neer te zetten.
Door het vertrouwen en de rust van Diana en de paarden stelde mijn zoon zich steeds meer open en zag je duidelijke vooruitgang. Voor vragen of een luisterd oor kun je altijd bij Diana terecht
In het begin heeft de ...armband geholpen om even stil te staan bij een probleem. Verder heeft mijn zoon veel gehad aan de ademhalingsoefeningen en aan de duidelijke aanwijzingen om met een probleem om te gaan. En het werken met de paarden was ook erg fijn. 
Door de hulp van Diana heeft mijn zoon zijn problemen beter onder controle en is hij een stuk zelfverzekerder.
 
Ingrid, Zwijndrecht.
 

 

Reacties van kinderen/jongeren 

 
"Ik heb geleerd om mijn huiswerk beter te plannen. Dit geeft ruimte in mijn hoofd en  ik heb nog steeds tijd om een spel op mijn playstation te spelen. Ik begrijp nu ook beter waarom de puberteit belangrijk is. Ik snap mezelf nu beter". (jongen 13 jaar).
 
"Ik heb op school een Rotsoefening gedaan bij een jongen. Hij stopte met pesten en ik voelde me zo sterk als een paard" (Jongen 9 jaar).
 
"De laatste les was heel cool. We hebben brieven verbrand. Dat luchtte op. Ik ben helemaal klaar en voel me opgelucht" (Jongen 14 jaar).

"Ik heb geleerd dat het niet erg is om fouten te maken. Van fouten leer ik en dat is fijn om te weten" (meisje 12 jaar).

"Ik wist niet dat de puberteit te maken heeft met zelfstandig worden en dat mijn ouders hier ook aan moeten wennen. Dus ik mag nu zelf beslissen hoe laat ik naar bed ga?!" (jongen 12 jaar).

"Morgen op school doe ik als ik niet mee mag doen  of er een paard voor me staat en dan laat ik zien waar ik trots op ben en dat ik gewoon mee mag doen" (jongen 8 jaar).

"Tot 10 tellen helpt echt. Mijn hoofd is rustig en ik ben niet zo snel boos meer"(jongen 8 jaar).