Responsive Joomla Templates by BlueHost Coupon

Informatie over niet aangeboren hersenletsel

Als je kind NAH (niet-aangeboren hersenletsel) oploopt heeft dit gevolgen voor het hele gezin. Ouders/verzorgers dragen op dat moment een zware last van onzekerheden en aanpassingen op hun schouders. Het is goed om wat je doormaakt en ondervindt te kunnen delen met andere ouders in een dergelijke situatie.
Doorgaans is er een team van hulpverleners om je heen, maar kant en klare antwoorden zijn er vaak niet. Hersenen van kinderen zijn nog volop in ontwikkeling. Je kunt vaak aan de buitenkant niet zien wat er zich aan de binnenkant in het hoofd van je kind afspeelt. Soms worden problemen pas op langere termijn zichtbaar.

Diana en Jeffrey Moonen zijn ervaringsdeskundig omdat hun dochter niet aangeboren hersenletsel heeft. Zij weten hoe moeilijk het is om in het zorgaanbod de goede weg te vinden. Na hun zoektocht naar de juiste hulpverleners kwam er weer wat rust in het gezin en was er tijd om andere ouders/ verzorgers te ondersteunen. De website oudersnahkinderen (ONK) werd geboren. De website onderscheidt zich doordat deze speciaal is gemaakt door ervaringsdeskundigen. 

Dagelijkse praktijk Naast alle informatie over NAH kun je hier ook tips en tools vinden. Wat voor hulp, wat is goed voor je kind op school, hoe bewaar je de balans in je gezin enz. Deze informatie en adviezen zijn ingezonden door ouders. Zij zijn degenen die alle overgedragen deskundigheid dagelijks met hun kind in de praktijk moeten brengen. Het is fijn om dit te kunnen delen, de voor- en nadelen tegen elkaar te kunnen afwegen en van elkaar te kunnen leren. Maar vooral ook te ontdekken dat je er niet alleen voor staat!

Diana Moonen heeft een boek geschreven over de gevolgen van niet aangeboren hersenletsel bij kinderen en jongeren. Een praktisch handboek voor ouders, hulpverleners en onderwijsprofessionals. Het boek is te bestellen bij Uitgeverij Pica

Heeft u een kind/puber met hersenletsel, wilt u informatie of contact met andere ouders, of heeft u een goed idee dat u wilt delen, ga dan naar www.oudersnahkinderen.nl of neem een kijkje op onze facebookpagina ..